сряда, 1 май 2024 г.

Павел Колев на раздяла с „Левски“: Най-лошото е зад гърба ни

Изпълнителният директор на „Левски“ Павел Колев официално напуска клуба от утре. Днес той говори след края на срещата на Надзорния и Управителния съвет на клуба.

„Обсъдихме дневния ред на Общото събрание и текста на поканата, която трябва да входираме. Решихме, че Общото събрания на Левски ще е на 31 август от 11:00 часа в Сектор А на „Георги Аспарухов“. Резервната дата е 16 септември в случай, че не се събере кворум. До 31 август решихме кой ще изпълнява длъжността изпълнителен директор. Както знаете моето 6-месечно предизвестие изтече. Очаква се аз да бъде отписан утре от Търговския регистър. В понеделник ще знаете името на временно изпълняващия длъжността. Той ще един от членовете на УС. Това е решение до 31 август, когато ще се очаква да има промени в състава“, каза Колев.

„Ако ме питате за лично мнение, Константин Баждеков е най-подготвеният. Аз поемам ангажимент да остана, да помагам до Общото събрание. Който и да е избраният от моите колеги, ще може да разчита на моето съдействие. Няма съществена промяна по финансите. Може да се обърнем назад и да кажем, че сме обслужили всички задължения към наши бивши футболисти. „Левски“ може да гледа напред. Голяма част от заплатите на настоящите футболисти са изплатени. Бивши треньори не влизат в тази графа. С тях ще се разговаря за споразумения. Ще гледаме спокойно напред и за по-широко сътрудничество с „Палмс Бет“. Промените в Устава засягат клубната идентичност на „Левски“. Дават гаранция за дългосрочен клуб – става дума за цветовете на клуба, наименованието на стадиона. Не могат да бъдат променяни без 99% от акционерите“, продължи той.

„Тези 2,5 години си ги броя за 20 трудов стаж. Доста турбулентни времена настъпиха. Силно се съмнявам експертите да са били готови за това, което се случи – пандемията, смяна на собствеността… Това са неща, които трябваше в движение да решаваме. Истинско чудо е, че „Левски“ го има. Знаем на кого се дължи. Това е клуб, който има уникална идентичност. Няма аналог в България. Най-лошото е зад гърба ни. Може да се гледа с оптимизъм. След период на стабилизация „Левски“ ще се върне там, където му е мястото – на върха“, сподели Колев и разкри, че разговорите със спонсори продължават. Някои са доста конкретни. Основно търсехме стратегически инвеститор за клуба, както и рекламни партньорства. Това са различни неща. Спрямо рекламните партньорства оценката за свършеното е най-много добър 3,50. Бъдещето на Левски е добро. Спокоен съм. Смятам, че най-лошото мина. Оттук нататък трябва много работа“, категоричен е Павел Колев.

По-рано Борислав и Радослав Цоневи продължиха договорите си с тима от „Герена“ за нови 12 месеца. Двамата са сред основните играчи на тима, като до този момент Боби има общо 52 мача и 11 гола, а Ради – 63 двубоя и 5 попадения за първия тим. „Левски изказва своето признание и благодарност на братя Цоневи, че останаха верни на любимия си клуб в един от най-тежките му периоди и им пожелава много бъдещи щастливи мигове със „синята“ фланелка“, написаха „сините“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html