сряда, 1 май 2024 г.

Мирослав Найденов: Абсурд е Бойко Борисов да е заплашвал бизнесмен с убийство

Снимка Интернет

Според бившия земеделски министър в първото правителство на ГЕРБ Мирослав Найденов „абсурд е Бойко Борисов да го извика в премиерския кабинет и да го заплаши с убийство“, още повече че от записите му става ясно, че той не познава този човек. От думите на Найденов стана ясно, че говори за бившия директор на Държавен фонд „Земеделие“ Светослав Симеонов. Бившият земеделски министър смята, че раздухването на този стар случай, който е от 2009 г., е абсурдно и е провокирано политически във връзка с изборите.

Лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов е призован утре в полицията.

Найденов каза, че той също е бил натопен в този казус, за да бъде дискредитиран от бивш партиец в ГЕРБ, който след това също е напуснал и е създал своя партия, очевидно визирайки Цветан Цветанов.

„По-всяка вероятност Бойко Борисов е извикан за това, за което бях повикан и аз. Бях викан, за да направя едно уточнение“, каза  Найденов пред БТВ.

Той не каза за какво е бил разпитван, защото е следствена тайна, но стана ясно, че са му снемани показания във връзка със „заплаха за убийство на бизнесмен“.

Според Найденов ситуацията е абсурдна, защото такъв сигнал от бизнесмен няма, а има сигнал от трето лице, което е чуло, че някой е заплашван. Бившият министър смята, че подалият сигнал е бивш шеф на изпълнителна агенция в земеделското министерство, когото той е уволнил, и това е някакъв вид отмъщение.

 

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html