събота, 27 април 2024 г.

„Лудогорец“ с нова победа в Шампионската лига

„Лудогорец“ спечели с 1:0 и реванша срещу беларуския „Шахтьор“ (Солигорск). Така разградчани се класираха за втори квалификационен кръг на Шампионската лига.

„Орлите“ изцяло доминираха в двубоя, контролираха играта и в крайна сметка заслужено взеха победата. Единственото попадение заби Кирил Десподов в 71-ата минута, а „Лудогорец“ си осигури минимум още шест мача в европейските турнири.

Следващият им съперник по пътя към групите на Шампионската лига е словенският „Мура“, който след 1:0 в първия мач срещу северномакедонския „Шкендия“ разби съперника си с 5:0 в реванша. Разградчани гостуват в първата среща на 21 юли. Ответният мач е седмица по-късно в Разград.

Дори и да отпадне, „Лудогорец“ първо ще играе два мача за влизане в групите на Лига Европа, а ако не успее, ще се пробва с още две срещи за групите на новия турнир – Лига на конференциите.

„На моменти мачът бе сходен с този в Разград. В Шампионската лига няма лесни мачове. На моменти се затруднявахме във финалния пас. Нямахме толкова положения, както в първат среща. Трябваше да сме търпеливи, да изчакаме своя шанс и сторихме точно това. Вкарахме гол след бърза атака, а после на практика сблъсъкът приключи.
Имаме 3 дни до мача за Суперкупата с ЦСКА, както и дълга скамейка. Някои футболисти ще бъдат заменени, защото трябва да мислим и за Европа“, коментира треньорът на Лудогорец Валдас Дампраускас.

„Отбелязахме след контраатака и това не беше случайно. Планът ни беше да бъдем търпеливи и дисциплинирани. Контролирахме мача през цялото време, въпреки че вкарахме само един гол. „Мура“ няма да е лесен съперник, шампион е на страната си все пак. Сега обаче ще мислим за мача с ЦСКА в събота“, каза героят Десподов.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html