сряда, 1 май 2024 г.

Българският филм с Мария Бакалова ще бъде показан днес в Кан

Мария Бакалова е в Кан на световната премиера на филма „Жените наистина плачат“, който ще се покаже днес пред публика.

Мария бе в компанията на екипа на лентата, който е изцяло дамски. Филмът е дело на режисьорския тандем Весела Казакова и Мина Милева. Съсценарист и автор на идеята е актрисата Биляна Казакова.

Родната холивудска актриса грееше в ексцентричен тоалет на френската модна къща Louis Vuitton. А, фотографите не пропуснаха да акцентират на белите й ботуши.

„Жените наистина плачат“ разказва за житейските абсурди на това да си жена в едно все още твърде патриархално общество.

Процесът по заснемане на филма „Жените наистина плачат“ е подготвил Мария Бакалова за работата й по „Борат 2“, която бе оценена високо с номинация за „Оскар“. Това заявиха двете режисьорки на българския филм, който ще направи премиера в Кан.

“Мария беше много добра. Когато играе, тя не мисли за себе си“, казва Казакова.

„Жените наистина плачат“ е част от паралелната програма на Кан „Особен поглед“. Това означава, че той няма да има шанс за „Златна палма“, но е включен в състезание, което цели да отличи най-добрите нестандартни заглавия.

Сценарият е вдъхновен от реални събития в живота на семейство Казакови. „Солидарността на жените е много важна и може би това е едно от посланията на филма. Има сцена между моята героиня и любимата й, когато й казвам за много емоционален момент и тя ме подкрепя. Разбира ме. Когато видим някой в лоша ситуация, трябва да му помогнем. Жените не го правим толкова често, колкото мъжете“, смята Весела Казакова, която също играе и пред камерата. Актьорският състав се допълва още от Биляна Казакова, Йосиф Сърчаджиев, Ралица Стоянова, Диана Спасова, Росица Гевренова, Добриела Попова и Катя Казакова.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html