сряда, 1 май 2024 г.

Бойко Борисов: Смешната част свърши, започва жалката (обновена)

Снимка Дарик нюз

„Кое зло да избера? Имам Бойко Рашков, имам Слави Трифонов… Не подкрепяме правителство, идва Бойко Рашков. Подкрепяме – идва Слави Трифонов. Да има по-малко зло – да избера. Управлението на държавата не е шоу, а къртовска работа. Едни се вайкат, защото очакваха да се видят министри. Аз бях казал – ДПС ще прехвърля гласове на ИТН. Бихме се сами ние с ИТН, бяхме казали още поначало, че ще бъдем опозиция“.

Това заяви на пресконференция в централата на партията лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той иронизира вчерашните молби на Христо Иванов към Слави Трифонов и също го удари на „молби“.

„Умолявам те, Христо, ако не направите правителство, няма да има значение какво става с ГЕРБ. Вие надробихте тази горчива попара, поне я сърбайте. Умолявам те, Слави, направи правителство от 40 министри, за да има за всички постове – сложи на ромите, сложи на гърците, турците, умолявам те братко, дай им постове на тези, че ще катурнат държавата“, обяви той.

Ще върнем мандата веднага, каза още Бойко Борисов.

„Тези, които надробиха тази попара, трябва да я изсърбат сега. Те трябва да си понесат политическа отговорност. Ние сме опозиция, категорична. Бил съм се 2 месеца с него, каква е логиката да го подкрепя?

Избутаха го с някакви проценти… Тези, които се прегръщаха, радваха, сега се умоляват, плачат. Слави им се подигра, унижи ги, прави си каквото си иска… Той си го правеше и преди, но воюваше с ГЕРБ, Бойко Рашков му беше в телевизията. Хаджигеновци, Манолова му целуваха ръка, новият цар…

Няма да го подкрепя. Ние ще влезем в пленарна зала при гласуването на правителството, защото хората са ни избрали. И ще гласуваме „против“ всички.

Ако Манолова, Иванов и Тошко Йорданов, тримата астронавти, имат 111 и дойдат и кажат: Дайте ми 10, ще им дам. Но да дойдат вкупом. Но те няма да дойдат”, заяви Борисов.

Ако тези космонавти ( виж снимката) кацнат на Луната, ще се избият кой на слезе първи, коментира иронично бившият премиер.

„Щеше да е по-опасно, ако бяхме първи. Заповядайте, показвайте какво можете”, каза още лидерът на ГЕРБ.

Той се изказа против идеята на Мая Манолова служебното правителство да стане редовно. „Няма да подкрепим. То е рожба на тези токсични партии, които направиха този преврат. Аз не искам, хората не го искат”, подчерта той.

Като гледам как са ме почнали с разпити, по-добре да не влизам в парламента, за да не утежнявам на полицаите работата.

„Смешната част свърши, започва жалката. За съжаление, това ще ни се отрази лошо на всички“, отбелязва Борисов.

При трети избори вече няма да има печеливши. Държавата вече ще е полетяла надолу. Пирова победа. Тогава няма шанс да се разберем по никакъв начин, защото идват президентските избори. Те вкарват държавата в тежка криза“, предупреди лидерът на ГЕРБ.

„ГЕРБ има кандидат за президент. Ще ви кажа когато му дойде времето. Умен, висок, красив, с коса, да може да слага и да маха очилца… Каквото искате – това имаме“, каза още Борисов.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html