сряда, 1 май 2024 г.

Цветанка Андреева: Слави е готов с кабинет още преди да е обявен за победител

Цветанка АНДРЕЕВА
С КОЙ ли е консултирал състава му след като обяви, че не желае коалиционна формула?
Да се повери държавата на хора без изградени политически биографии и без изминат идеен път за управлението ѝ . Някои от кандидат – министрите признават, че са се изненадали от поканата! И този екип да бъде ръководен от министър-председател, обвързан не само с проваленото НДСВ, но и със сгромолясалата се тройна коалиция, с блокираните евро фондове заради корупция.
Да искаш цялата власт, да не искаш съуправление, когато си получил само малка част от подкрепата на суверена, е нагло притискане. Да искаш да гарантираш това управление само с популярността си на шоу звезда , която дори не грее в парламента – означава едно, че имаш другаде договорена силна подкрепа!
Всичко това няма да свърши добре защото изглежда, че някой като КОЙ е редил тази абсурдна управленска стратегия. Същите тези, които създадоха НДСВ и същите тези, чиито питомници след властта акостираха в ръководството на руски банки и с дебели имотни досиета.
Те ли се завръщат чрез ИТН?
От самото начало, когато излезе от полето на референдума и навлизайки в полето на партийния живот, езикът на Слави Трифонов започна странно да наподобява този на Симеон II. Слави използваше неговите клишета като това, че ще е „господар на мълчанието“, че ще говори „когато му дойде времето“.
Времето дойде!
Идват ли пак „Батко и братко“ ? – символът на корупция на стратезите изковали проекта „ще ви оправя за 800 дни“?
……
И все пак, има две неща които са безспорно добри постижения, като факти, не като персонални решения – жена министър на силово министерство и министър без портфейл по ромските въпроси.
От ФБ профила на политолога Цветанка Андреева

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html