сряда, 1 май 2024 г.

Федерер и Надал поздравиха Ноле, Гришо остава извън Топ 20

Роджър Федерер поздрави Новак Джокович след победа на сърбина на финала на Уимбълдън“. Ноле надделя над италианеца Матео Беретини с 6:7(4), 6:4, 6:4, 6:3 и спечели шести трофей в Лондон, както и общо 20-и в турнирите от Големия шлем, с което изравни по този показател рекордьорите Федерер и Рафаел Надал.

„Поздравления, Новак, за 20-ата ти титла от Големия шлем. Горд съм, че имам възможността да играя в тази специална ера от тенис шампиони. Прекрасно представяне, добре свършена работа“, написа 39-годишният Федерер в Туитър. Швейцарецът, който има осем титли на Уимбълдън, отпадна на четвъртфиналите тази година. След Роджър и Надал поздрави сърбина. „Невероятно постижение! 20 титли от Големия шлем не е шега работа и е наистина невероятно, че трима тенисисти сме равни по този показател“, поздрави испанецът.

Джокович успя да се откъсне с близо 2000 точки пред Даниил Медведев на върха в световната ранглиста. Федерер пък не съумя да защити достигането си до финала в Лондон през 2019 и вследствие на това се смъква до деветата позиция в официалното подреждане. Рекордни класирания през тази седмица ще запишат двойковите партньори Хуберт Хуркач и Феликс Оже-Алиасим, които се изкачват съответно до 11-то и 15-то място в класацията на ATP. Григор Димитров запазва ранкинга си, оставайки 21-ва ракета на света.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html