сряда, 1 май 2024 г.

Ето ги приоритетите за управление на „Има такъв народ“

Лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов обяви, че са готови с приоритетите в управленската си програма.

Слави Трифонов, сн. БГНЕС Архив

Сред приоритетите Трифонов посочи изграждане на необходимия брой детски градини, купуване на медицински хеликоптери, въвеждане на електронно управление, ограничаване на нерегламентираните обществени поръчки, изкореняване на корупцията.

  • Като първи приоритет лидерът на „Има такъв народ“ обяви, че ще бъдат построени достатъчен брой детски градини, за да няма недостиг на места в София и останалите градове на страната. 1 млн. таблети и лаптопи пък трябва да отидат в ръцете на всички нуждаещи се ученици и преподаватели Освен това ИТН си поставят за приоритет построяването на Национална детска болница.
  • Купуването на „толкова, колкото са необходими“ медицински и спасителни хеликоптери също ще са приоритет на ИТН.
  • Планът за магистралите е те да бъдат концесионирани и достроени – включително с АМ „Черно море“ не от Варна до Бургас, а от румънската до турската граница.
  • ИТН искат приватизация на Българската банка за развитие – 51% на стратегически инвеститор и 49% – през Българската фондова борса.
  • Голяма част от изложението на Трифонов беше свързано с обществените поръчки, чиято прозрачност трябва да бъде „рязко“ подобрена, освен това „порочната практика“ с плащането на големи аванси на изпълнителите и представянето на ремонти за аварийни вече няма да се случват. В оценителските комисии пък ИТН искат да има повече външни експерти.
  • „Има такъв народ“ залагат на съкращения в администрацията и дигитални услуги. На този фон, те ще се борят гласуването да е мажоритарно и електронно, а партийната субсидия – 1 лв.
  • Енергетиката дойде в края на изредените приоритети, но там Трифонов подчерта важността на интерконектора с Гърция, който трябва да бъде завършен.
  • ИТН са „за“ потвърждаване на заявлението на България за членство в ОИСР, еврозоната и Шенген.
  • Още в една организация Трифонов иска да види България – в Европейската космическа агенция. „Ще направим всичко възможно да изпратим мъж и жена, които да станат първите български астронавти в НАСА. Ще направим всичко възможно с тях да има и един северномакедонски астронавт“, обяви Трифонов.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html