сряда, 1 май 2024 г.

Вече е ясно: Първите двама от снимката няма да полетят в Космоса

Последният брой на приближения до „Демократична България“ „Капитал“ публикува на корицата си предизборно послание „Мисия 121“ (демек парламентарно мнозинство), илюстрирано с представителите на трите „протестни партии“, които се канеха да съставят правителство, маскиране като астронавти. Намек за висини, за полет, за общи намерения в една космическа одисея, която да донесе на българите благоденствие, ако не за 800 дни, то поне за един пълен мандат.

Романтичната част от приоритетите на предложения от Слави Трифонов кабинет е да изпрати чрез НАСА двама български астронавти – мъж и жена, както и един северномакедонец.

Вече е ясно, че от българска страна, мъжът и жената астронавти няма да се казват Мая Манолова и Христо Иванов. Както научи „Антени“, изявлението на лидера на „Има такъв народ“ е шашнало хората от ДБ и ИСМВ на Мая Манолова. Дори били обидени, че са пренебрегнати по такъв изненадващ начин. Не е имало никакви разговори за намеренията на Трифонов, но те са се надявали все пак, че след изборите ще има такива.

Политическият десант на Слави може да има и друга цел – да се върви към нови избори, но топката да остане в другите партии, които или ще подкрепят фамозния кабинет от лъскави биографии, или пак ще въртим колелото на изборите.

А ако НАСА не се навие да приеме нашите астронавти, да питаме Байконур, там може да са по-отзивчиви.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html