вторник, 30 април 2024 г.

Борисов: Слави не иска правителство, хвърля прах в очите на хората

 

Бойко Борисов с Даниел Митов и проф. Костадин Ангелов

„Бойко Рашков направи параван на ИТН. Не е случайно връщането на кадри на НДСВ в политиката. Хората се криеха и се плашеха от диктатурата, която Румен Радев наложи. И какъв е резултатът? Печелим 16 области, печеля лидерската битка в София“.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг в централата на партията ден след изборите.

„След два месеца стържене, чупене, арестуване, десетки стотици наши симпатизанти бяха задържани. И кой гласува за нас? Демографският профил е най-много висшисти, умни и красиви за ГЕРБ. Най-много от работещите – пак за ГЕРБ. В чужбина 140 хиляди души са гласували“, заяви Борисов.

Той разказа за фрапиращи случаи от машинното гласуване в Русе, където в секции липсват гласове и преференции, които майка и баща са пуснали за сина си – кандидат от ГЕРБ.

„Ние добре, че сме живи при този терор на Рашков, хората цяла нощ звънят и се радват. Всъщност Рашков направи параван на ИТН… Ако видите как си размениха с ДПС представилите в секциите… И там, където ДПС са имали 12 хиляди сега имат 6 хиляди. Демокрацията замина, един ботуш ни стои на главите“, възмути се лидерът на ГЕРБ.

„Някой явно му е казал, че работят активно в ЦИК да обърнат резултата. Само с НАСА и астронавти не се бяхме занимавали“, коментира политическата програма на партията на Слави Трифонов. „Българин и северномакедонец в Космоса – ето така стават „Междузвездни войни“, иронизира бившият премиер.

„Днешното изявление на Трифонов означава, че той не иска да правителство и това е прах в очите на хората“, коментира още Борисов и посочи, че това е сценарий на Румен Радев да остане служебното правителство на власт.

Според него не е случайно „връщането на кадрите на НДСВ в политиката“. Борисов смята, че зад тях стоят „икономически кръгове“.

Той каза, че вече не се вози в джип, а в партийната кола. „Всички имат такива джипове – и Радев също. Избодох им очите с този джип“, коментира бившият премиер.

Ако все пак се стигне до нас, ще вземем мандат и ще предложим правителство, каза Бориков и посочи седящия до него Даниел Митов – ето кой ще бъде кандидатът ни за премиер.

В кабинета на Слави Трифонов е пропуснат министър на МОСВ. Когато светът е „Зелена сделка“, ние нямаме обявен министър на екологията.

Относно демографския профил на подкрепилите ГЕРБ, Борисов каза, че за неговата партия са гласували най-много висшисти, хора със средно образование и най-много от работещите и попита тях ли искат да изчегъртат.

„Резултатът – ГЕРБ печели в 16 области, ИТН в 8. Лидерската битка в София печели Бойко Борисов срещу всички останали“, изтъкна той.

„Демокрацията замина. Има един ботуш, който ни стои над главите. Искам да знам техниците, да им знам именцата, за да ги дирим един по един, да видим какви са тези лица, откъде дойдоха. Да не са като Шарков, съветник в Министерски съвет и изведнъж пипа кодовете и ние чакаме 10 часа да преброят 2%, та да обърнат с няколко стотни разликата.

„Не че има значение бе, Слави. Това няма никакво значение, няколко стотни. Честито, ако така мислиш, че си ни победил“, каза още Бойко Борисов.

„Докато направиш детски градини за всички деца ти трябват минимум 4 години. Звучи много готино, като шоу. Ние сме направили хиляди детски градини. 50 се правят в момента в София“, обясни бившият премиер.

Той заяви, че след представянето на проектокабинета на Слави Трифонов останал с впечатлението, че ще се ходи на някакъв конкурс за полиглоти. „Аз съм обиколил света по три пъти навсякъде. Навсякъде дори да знаят езика, говорят с преводачи, защото всички пишат. И това не е важно“, заяви още Борисов.

Борисов разкритикува Централната избирателна комисия, че в 11.00 ч. Трифонов обявява правителство и казва, че чака Радев да му прати мандата. „По това време ГЕРБ е първа политическа сила. Откъде знае Слави Трифонов какво ще се случва после. Забележете – от 20.00 ч. снощи до 7.30 сутринта, са обработени 95.22% от протоколите. Тази тяхна ЦИК от 7.30 ч. още нямат краен резултат“,  възмути се бившият премиер.

„Като видях Ники Василев днес, а го помня още откакто марширувах по плаца – това ли са новите лица“, попита Борисов.

„Приемаме, че партиите го подкрепят и има правителство. Ами само след един месец ще се гледа бюджетът. Ами то е денонощно спор по всяка точка, и то ако имаш мнозинство. Ами така как ще стане“, попита Борисов.

„Това е играта на Румен Радев – да остане служебното правителство. Те знаят за всички тези сценарии и е видно, че с изказването на Трифонов, че не желае ГЕРБ, БСП и ДПС, ще прави правителство на малцинството“, каза още лидерът на ГЕРБ.

„В следващите дни ще наблюдаваме коя от партиите ще се почувства като лека жена – повикана без условия и да отиде, допълни Борисов. Ние сме отговорна партия и ясно сме казали какво ще правим. Да видим сега дали „Да, България“ ще се самопредложи, интересно ми е БСП какво ще направи“, допълни Борисов.

„Няма да обжалваме изборите, за да не им правим кеф. Така ще ви събирам всеки ден и ще ви показвам какво са правили”, добави лидерът на ГЕРБ.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html