сряда, 1 май 2024 г.

Цветанов се разплака за човечност и правила за всички

С призив да бъдем човечни и да гласуваме за бъдещето на нашите деца, за една държава с правила, се обърна почти разплакан от възторг председателят на Републиканци за България Цветан Цветанов след като упражни правото си на глас в Хуманитарната гимназия във Велико Търново.

сн. Нова телевизия

„Това, което се случва днес – изборите трябва да бъдат много по-честни от последния парламентарен избор, който направихме на 4 април. Вярвам, че правилата ще бъдат еднакви за всички и по този начин ще чуем реалния глас на българското общество и реалната представителност, която трябва да има в българския парламент“, заяви Цветанов.

„Днес ние се нуждаем от актуализация на бюджета, нуждаем се от актуализация на българските пенсии, нуждаем се от реална подкрепа за малкия, средния и микро бизнеса. Ние се нуждаем от подпомагане във всички области и сфери, в които има недостиг на финанси, а това може да стане само и единствено, когато има актуализация на бюджета на страната. Прозрачност в управлението – към това трябва да се стремят всички и към въвеждането на електронно управление, което ще даде възможност и за електронно гласуване на едни следващи избори след 4 години, на които няма да има проблеми с машините, както днес“, каза още Цветан Цветанов, цитиран от Агенция Фокус.

Той не подмина и темата за нови избори наесен, като заяви категорично, че такива биха били много тежки за страната ни. „Трябва да се направи всичко възможно за един хоризонт от поне една година, в която да няма избори. В момента ние все още нямаме внесен план за възстановяване и устойчивост. Трябва да има стабилно правителство с реален парламентарен контрол. Трябва да имаме актуализация на бюджета, трябва да подготвим и бюджета за 2022 година. Това трябва да се случи много бързо и ефективно. Всички говорят за една нова есенна COVID вълна, която отново ще постави институциите пред предизвикателства. Точно заради това трябва да се търси сплотеност, поне за хоризонт една година”, допълни още той и уточни, че нови избори, ако няма политически консенсус, би било добре да проведем през пролетта на 2022 година.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html