понеделник, 29 април 2024 г.

Румен Христов възмутен от безотговорността на предишния парламент

За първи път от 1913 г. няма формирано правителство от новоизбран парламент, което означава безотговорност, заяви лидерът на СДС – коалиционният партньор на ГЕРБ – Румен Христов, след като упражни правото си на глас. Той призова тези, които могат да формират мнозинство, да съставят стабилно правителство, като не трябва да се изключва и ГЕРБ.

Румен Христов, СДС

„Гласувах за една просперираща България – член на ЕС, на НАТО, на еврозоната, на Шенген. За европейски доходи, за стабилност и не на последно място, за дясно управление“, каза Христов, който даде гласа си в столичното 2-ро училище.

Той очаква поне половината от българските избиратели да отидат до урните. „Имаме право да избираме, а тези, които избират после, имат право да изискват от нас“, заяви Румен Христов.

На въпрос дали обмислят смяна на коалиционния партньор, председателят на СДС каза, че все още е рано да се говори по тази тема.

„Ние имаме едно добро взаимодействие с ГЕРБ. Ситуацията в парламента според мен няма да бъде кой знае колко по-различна от предишния. В този смисъл аз си зададох въпроса дали имаше нужда от тези избори“, коментира той.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html