сряда, 1 май 2024 г.

Румен Гечев: Никой не може да управлява без БСП

Най-важният извод от току-що завършилите избори е, че никой няма да може да управлява България без участието на БСП, заяви пред БНТ членът на ръководството на БСП Румен Гечев.

Румен Гечев, БСП, кадър БНТ

Коментарът му бе по повод очерталата се картина на резултатите, при които т.нар. протестни партии („Има такъв народ“, „Изправи се! Мутри вън!“ и „Демократична България“) няма да имат мнозинство от 121 депутати, достатъчно сами да съставят правителство.

Ако изборът и е да ги подкрепи ГЕРБ, това ще бъде пагубно за тях. Правителство с ДПС няма да изкара повече от 2-3 месеца, категоричен бе Гечев.

Няма да бъдем четвърта, а в най-лошия случай ще сме трета политическа сила, убеден е Румен Гечев.

Според него служебното правителство се е справило добре с организирането на изборите. Корпоративният и купеният вотове силно са намалели, което е лишило ГЕРБ и ДПС, а частично и ВМРО, от купени избиратели. Така се доближаваме до реалния вот на българския народ, подчерта Румен Гечев.

По думите му ГЕРБ продължават да падат без парашут, защото е намалял купеният вот. Това е причината партията на Борисов да спира да бъде водещата сила през последните 12 години, смята Гечев. Той даде за пример плевенското село Буковлък, където на предишните избори, по негови данни, гласували повече от 1100 души, а сега около 200. Където не е гласувано се вижда резултатът, че няма корпоративен вот, обобщи социалистът.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html