сряда, 1 май 2024 г.

Ноле: Тук съм заради титлата

Новак Джокович заяви, че огромният му опит е бил основният фактор за победата срещу Денис Шаповалов на полуфиналите на „Уимбълдън“. Сърбинът записа трисетов успех над световния №2 и се класира за своя трети пореден и общо седми финал в Лондон, където негов опонент ще бъде Матео Беретини.
Напълно очаквано, първият въпрос към Джокера бе какво мисли за това, че в неделя би могъл да изравни рекорда на Роджър Федерер и Рафаел Надал по брой спечелени титли от Големия шлем.
„Този рекорд има огромно значение за мен и точно това е причината да бъда тук и да играя. Преди да дойда в Лондон очаквах да бъда в позицията да се боря за нов трофей от Големия шлем и това се случи. На подобни финали всичко е възможно. Очевидно опитът е на моя страна, но Беретини спечели много мачове на трева тази година. Стана шампион в Куинс, в чудесна форма е и играе страхотно. Мачът ще бъде много труден и за двама ни, но това е битка, която очаквам с нетърпение“, заяви световният №1.
Предстоящият финал ще бъде 30-и за Ноле на Големия шлем и едва първи за Беретини. Самият италианец не скри радостта си от успеха срещу Хуберт Хуркач, с който си заслужи място на финала в неделя. Световният №9 заяви, че преди триумфалния за него турнир в Куинс изобщо не е вярвал, че може да постигне това, което направи през последните седмици, както и че по време на надпреварата е получил ценни съвети от един от трикратният шампион на „Уимбълдън“ Борис Бекер.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html