събота, 27 април 2024 г.

Кмет на ДПС с обвинение за купуване на гласове

Софийската градска прокуратура привлече в качеството на обвиняем кмета на община Гурково от ДПС Мариан Цонев за предлагане и даване на имотна облага на различни лица с цел да ги склони да гласуват за определена политическа партия и кандидат, съобщиха от прокуратурата.

Кметът Цонев, снимка община Гурково

Разследването се води за извършено престъпление против политическите права на гражданите.

Извършени са разпити на свидетели, включително над 10 лица пред съдия, претърсвания и изземвания в населени места в област Стара Загора. Намерени и иззети са парични средства в размер на 10 000 лева и списък с имена.

По време на разпитите свидетелите са разказали за начина, по който били събирани от обвиняемия в ромската махала на населеното място, като кметът им предлагал и давал по 50 лева за всеки, за да гласуват за конкретна политическа партия и кандидат.

Над 20 лица са потвърдили, че са получили сумата от 50 лева по време на масово раздаване на пари в махалата. Било им обещавано също разрешаване на проблеми с регулация на имоти и изграждане на водопроводна мрежа. Отправяни били и заплахи към тях.

Разследването се извършва от екипи на наблюдаващи прокурори и следователи със съдействието на структурите на ДАНС за региона.

Кметът на община Гурково Мариан Цонев от ДПС е рекетирал и шефа на най-голямото предприятие в района – „Булметал“, съобщи преди време самият собственик Кольо Атанасов

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html