сряда, 1 май 2024 г.

Преди финала: Англия има 8 победи в 27 мача срещу Италия

Англия сложи край на 55-годишна прокоба. Последният значим финал с участието на тима е спорът за трофея на мондиала през 1966 г., когато „трите лъва“ триумфират с успех с 4:2 над Германия след продължения на „Уембли“. Островитяните обаче имат негативен баланс срещу Италия – 11 загуби от 27 мача, при 8 победи и 8 равенства. Финалът на „Уембли“ е в неделя.
Рахим Стърлинг бе един от най-щастливите от победата и високия дух, който англичаните са показали срещу Дания. Футболистът на „Манчестър Сити“ падна в наказателното поле на „червения динамит“ в 104-ата минута, а съдията отсъди доста дискусионна дузпа, която в крайна сметка класира „трите лъва“ на първи финал на европейско първенство.
„Усетих контакт, получих удар в крака и за мен това е дузпа“, каза лаконично Стърлинг, след което коментира изпълнението на Хари Кейн, който се разписа след добавка – „Всичко, което има значение е, че в крайна сметка топката се озова в мрежата.“
За първи път от началото на Евро 2020 Англия получи гол, а Джордан Пикфорд подобри рекорда на Гордън Бенкс за най-много минути без допуснато попадение във вратата си.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html