неделя, 28 април 2024 г.

Надеждата ни в бокса: Мога да стъпя на върха в Токио

Многократната европейска и световна шампионка Станимира Петрова е сред тримата ни боксьори, които заминават за Токио. Освен нея на Игрите в японската столица ще ни представят Даниел Асенов и Стойка Кръстева. Станимира Петрова ще започне първа от родните боксьори, а жребият ще стане ясен на 22 юли.
„Почти съм готова с багажа, имаме доста тестове, малко по-сложно е заради пандемията, но освен ръкавиците и нещата за бокс нищо друго няма да нося“, заяви с усмивка Петрова в студиото на „Тази сутрин“.

Неин личен треньор е Петър Лесов – най-младият олимпийски шампион в историята на България. Той триумфира в Москва 1980, когато е едва на 19 години, и се надява да й бъде на късмет. Станимира разкри, че той й дава ценни съвети и вярва, че ако тя покаже това, което може, ще успее да се качи на най-високия връх.
Петрова каза, че е сънувала световната титла преди да я спечели и се надява друг неин сън също да се окаже пророчески. „Преди Рио сънувах нещо, но май ще е за тази олимпиада. Нека мине и ще разкажа какъв е бил сънят“, добави тя.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html