понеделник, 29 април 2024 г.

Късен гол спаси „Лудогорец“

С гол на Каули Оливейра в добавеното време „Лудогорец“ победи „Шахтьор“ (Солигорск) на старта на първия квалификационен кръг в Шампионската лига. Българският тим успя да вземе предимство на своя терен в Разград преди реванша след седмица в Беларус. Двубоят не вървеше по план за тима, воден от Валдас Дамбраускас, който игра предпазливо в първите 60 минути. Въпреки това в края „Лудогорец“ натисна и стигна до ценното попадение. Кирил Десподов удари греда през първата част, а Пиерос Сотириу пропусна добър шанс след почивката. През второто полувреме съдията на срещата отмени и гол за българския шампион.
Двубоят беше юбилеен №100 за разградчани в европейските клубни турнири. В него „Лудогорец“ постигна 34-а победа, като 28 равенства и 38 поражения, а головата разлика е 144:130.

„Беше труден двубой, но контролирахме мача до самия край. Трябваше да повярваме в класата и възможностите, които имаме. Създадохме много положения. Най-важното в края е резултатът и това, че успях да вкарам. Щастлив съм“, заяви Каули Оливейра. „Първият мач винаги е труден. Надявам се да ставаме все по-добри. Със сигурност това ни дава спокойствие и не трябва да се отпускаме, за да спечелим в Белград“, добави още той.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html