сряда, 1 май 2024 г.

Младежки таланти се състезават чрез изкуство в Созопол

15-то издание на Международния младежки фестивал на изкуствата „Музите“ бе открито от вицепрезидента Илияна Йотова. Събитието традиционно се провежда под неин патронаж, предаде БНТ.

Вицепрезидентът Илияна Йотова на откриването на фестивала „Музите“, сн. БНТ

10 дни над 1500 участници от 10 държави, включително и българи и представители на български общности в чужбина, ще покажат своите таланти в различни сфери.

„Няма по-подходящо място за „Музите“ от магичния Созопол, където античността и богатата история на изкуства и култура се срещат с днешното дарование на толкова деца и млади хора“, посочи в приветствието си Илияна Йотова и поздрави община Созопол за гостоприемството и подкрепата за фестивала.

Дипломатическите мисии в България също подкрепят „Музите“ и тази година негов партньор е посолството на Кралство Мароко.

„Благодаря ви, че въпреки препятствията, с амбиция и усет към красивото давате възможност на хиляди деца и млади хора да създават приятелства“, обърна се вицепрезидентът към организатора на фестивала Христина Кръстева и нейния екип.

От своя страна, те, както и посланикът на Мароко Закия Ел Мидауи благодариха на Илияна Йотова за неизменната подкрепа за развитието на младите хора.

„Не спирайте да надскачате себе си и да мечтаете смело. Светът е пред вас, щастието и късметът ви очакват“, поздрави участниците вицепрезидентът.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html