сряда, 1 май 2024 г.

Черно яке носи късмет на треньора на Дания

Селекционерът на Дания Каспер Хюлманд беше изключително щастлив след класирането за полуфиналите на eвропейското първенство. Неговият състав надделя над Чехия с 2:1 и за първи път от 1992 г. насам ще играе полуфинал на голям шампионат. Тогава датчаните сензационно спечелиха титлата.

„Толкова съм горд! Отборът беше невероятен и даде всичко на терена! Гордея се заради датския народ! Толкова много любов получихме от нашата публика, от нашата нация“, ликуваше Хюлманд. „Първото нещо, което показах на момчетата, беше снимка на „Уембли“. Това е огромно, специално постижение за отбора след всичко, което преживяхме. Много се съмнявах какво можем да направим след цялата ситуация с Кристиан Ериксен. Няма съмнение, че подкрепата, която получихме у дома и извън нея, беше от решаващо значение“, добави Хюлманд. В спора за място на финала Дания ще играе срещу Англия.

Световните медии не подминават и една любопитна тенденция при Хюлманд. А именно черното яке, което му носи късмет дори и при 33-градусова жега. „Правя всичко възможно да не бъда суеверен. Но когато облякох това яке, победихме. Затова си помислих: по дяволите, пак ще сложа“, каза треньорът след мача с Уелс.

Специалистът носи якето за 1:0 при гостуването на Англия в Лигата на нациите. Дания не се класира за финалите, но не напусна елитната дивизия. Хюлманд е в черно и при 4:0 над Австрия като гост в квалификацията за Мондиал 2022. „Червеният динамит“ има в актива си 9 точки в 3 мача. Късметът е с него и при успехите с 4:1 срещу Русия на Евро 2020, както и при 4:0 с Уелс и 2:1 с Чехия.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html