сряда, 1 май 2024 г.

Сийка Милева: Антон Кутев в полицията ли е започнал работа

Няма да допуснем прокуратурата да бъде вкарвана в противоборство между политическите партии. Така говорителят на главния прокурор Иван Гешев Сийка Милева отговори пред БНТ на обвинения, отправени вчера от говорителя на служебното правителство Антон Кутев, че държавното обвинение не реагира бързо на разкритите нарушения от служебния кабинет. Той твърди, че прокуратурата не действа в срок.

Сийка Милева, сн. БГНЕС Архив

Разкриването на престъпления е в правомощията основно на МВР. Но е факт е, че са единици случаите в последните месеци, в които прокуратурата е сезирана за евентуални извършени престъпления. Напоследък в повечето случаи прокуратурата се самосезира, а не се уведомява по установения в страната законов ред, обясни Милева.

Тя определи като незаконосъобразно и недемократично налагането от политици на срокове за водене на разследвания. В рамките на месец ставаме свидетели на втори коментар на г-н Кутев за работата на прокуратурата. С тази разлика, че първия път ги обвиняваше в бездействие, отбеляза говорителката на Иван Гешев.

Говоренето по медиите е част от демокрацията, но всеки, който констатира данни за нарушения, е длъжен да сезира компетентните органи. Прокуратурата ще продължи да работи в пълно съответствие със закона и в интерес на гражданите, увери Сийка Милева.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html