неделя, 28 април 2024 г.

Арестуваха 35-годишен за купуване на гласове в Етрополе

При акция днес на прокуратурата е бил арестуван 35-годишен мъж за купуване на гласове в Етрополе. От държавното обвинение заявиха пред журналисти, че са направени претърсвания и изземания в офиси и дома на задържаното лице, като са разпитани и множество свидетели пред съдия. Категорично съществуват и доказателства за купуване на вот, който е бил по 50 лева на глас.

Схемата е нова, като едното лице чрез друго организира попълване на декларации на хора от Етрополе и село Малки Искър, които да се регистрират като застъпници на въпросната политическа партия. Обещано им е, че ако гласуват за тази партия, ще получат по 50 лева на глас.

При обиските са иззети празни бланки, както и 60 попълнени с данните на въпросните застъпници, а в общината има едва 19 секции.

Арестуваният е с административно наказание в миналото си и осъждан за управление на автомобил без регистрация. От прокуратурата разкриха, че е представител на фирма за бързи кредити.

Междувременно Териториално отделение-Лом при Районна прокуратура-Монтана привлече към наказателна отговорност Б.П. за купуване на гласове. Досъдебното производство е образувано в РУ на МВР гр. Лом за предлагане на имотна облага с цел упражняване на избирателно право по определен начин.

Към настоящия момент е установено, че Б.П. предложил на пет лица от с. Я., област Монтана, парична сума, за да ги склони да гласуват на предстоящите избори на 11.07.2021 г. в полза на определена политическа партия.

Разследването продължава под наблюдението на Териториално отделение – Лом при Районна прокуратура – Монтана.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html