сряда, 1 май 2024 г.

Сираков: „Левски“ ще започне първенството, Живко Миланов ще е треньор (обновена)

 

Снимка: Dsport

„Левски“ ще започне първенството, а треньор на отбора ще е Живко Миланов. Това разкри собственикът на „сините“ Наско Сираков. Той е категоричен, че звездите на тима – братя Цоневи и Андриан Краев, ще парафират нови договори в понеделник. Сираков каза още, че е предложил на букмейкърска компания част от акциите, но тя трябва да реши дали ги иска.

Още в понеделник ще извикам братя Цоневи и Краев, за да подпишат нови договори с „Левски“. Те могат да приемат предложение от другаде, но мисля, че няма да го направят. Благодаря на всички футболисти – на тези, които останаха, на тези, които си тръгнаха, на всички треньори в школата. Шапки долу пред тях, защото се научиха да работят без заплащане. Надявам се, че ще излезем от този водовъртеж“, допълни Наско Сираков, който коментира и разговорите си с букмейкъра „Палмсбет“.

„700 хил., 1 милион на месец? Това е несериозно на този етап. Сътрудничеството обаче ще бъде изключително изгодно за футболния клуб. Но да се говори за цифри ще е некоректно. Преди две седмици предложих акции на „Палмсбет“, но трябва да се обърнете към тях дали ги искат.“

„Миналата година ситуацията бе далеч по-тежка, отколкото сега. Финансовите задължения към персонал и футболисти са значително по-малки. В едно съм сигурен: Левски не само ще започне първенството, но и ще го завърши. Дълговете са по-малко от миналата година. Можем значително по-спокойно да гледаме в бъдещето“, каза още Сираков, пред „Дарик радио“.

Живко Миланов остава засега начело на „Левски“. С Мъри сме говорили няколко пъти последните два месеца. Нищо не го спира. Даже се бяхме разбрали за всичко, за условия, за селекция, ако се беше случило това с Джоузеф Диксън“.

„Нещо, което го вълнува и е правилно е да има финансова рамка и да не се случи това, което се случи тази есен футболистите да играят без да получат нито стотинка. Някои и досега не са си получи възнагражденията за пролетта“.

„Живко показа не само мъжество, но и качества. Той като всеки млад треньор има и доста какво да учи. Ако „Левски“ може да вземе Мъри Стоилов, аз ще съм първият, който ще го покани и ще се разберем за нула време. Ако гледаме хипотетично да гледаме на нещата, аз не обичам да говоря така, най-нормалното нещо е ако Мъри дойде треньор, той да си направи щаба“, обясни Сираков.

Наско Сираков коментира и провала в преговорите с Джо Диксън.

„В медиите може да се коментира, когато всичко е завършено. Той реши да постъпи по друг начин. Приех го като извиване на ръцете ми, за да подпишем друг тип договор. Предпочетох да прекъсна….На него и адвокатите ми бях казал, че държа Левски да бъде максимално защитен. Във финансовите параметри нямахме различия. Беше се притеснил, че в договора беше заложено, че ако не изпълнява инвестиционния план през първата година, да можем да го съдим като физическо лице. Това, в разговор с адвокатите, можеше и да отпадне. Да ти кажа честно, Джоузеф ми беше симпатичен. Не мога да го нарека измамник в никакъв случай. На този етап, случаят е приключен. Ако Диксън промени мнението си, да ми звънне по телефона. Казах на Благо Георгиев да му предаде, че с тия стотици палми и „Палмсбет“, с които водим разговори, ще станем прекалено много Африка. Избързах с обявяването на сделката. Най-лошото нещо е, че нямаше друга алтернатива освен Диксън. Допреди месец…Диксън ни даде гаранция от американска институция за 170 млн. долара, че са готови да инвестират“, обясни Наско.

По-рано днес той се срещна с привържениците на „сините“ от фракцията „Ултрас Левски“. По първоначална информация феновете били „нахлули“ в офисите на „Тодорини кукли“. Според легендата срещата е преминала в спокоен тон, като са били зададени въпроси свързани с актуалното състояние на клуба. Не е имало напрежение нито при идването, нито по време и след срещата.
„Феновете поискаха среща с мен и аз ги приех. Не правете интриги. Не е имало напрежение при тази среща“, каза Сираков.

Запалянковците също казаха, че са се обърнали към собственика заради желанието си да получат отговори за състоянието на любимия си отбор. Клубът преминава през тежка криза, като въпросите остават след провалените преговори с Джоузеф Диксън.
„Със Сираков коментирахме наболели въпроси от близкото минало, от настоящето на клуба и сегашното му състояние, както и най-близкото бъдеще. Той ни обясни, съвсем спокойно, защо са се случили някои неща и какво се прави от страна на клуба, за да може „Левски“ да оцелее финансово“, заявиха запалянковците. „Тръгнахме си обнадеждени, че има бъдеще пред нашия любим клуб“, добавят те.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html