сряда, 1 май 2024 г.

Катастрофа за туризма, затварят България за руснаците

доц. Ангел Кунчев, сн. Архив

В разгара на туристическия сезон е много вероятно руски туристи да нямат право да влизат в България. Това стана ясно от изказване на Ангел Кунчев – главен държавен здравен инспектор. „Вероятно ще вкараме Русия в червената зона. Хора от страните в тази зона не може да влизат в България. Това, разбира се, не се отнася за български граждани, прибиращи се от тези страни“, заяви пред Нова телевизия Ангел Кунчев. „По-важното от всичко е да опазим здравето на хората“, допълни той.

„Португалия стигна до тежка ситуация заради много заразени, дошли от Бразилия. Финландия ще изпадне в тежка ситуация, защото си внесе 500 заразени, които бяха на мач в Санкт Петербург“, каза още Ангел Кунчев.

Нови правила за влизане в България има от днес. Държавите по света ще бъдат разделени на червена, оранжева и зелена зона в зависимост от броя на болните от COVID-19. Хората, идващи от страни в зелената зона, ще влизат в България при най-облекчен режим. На пристигащите от оранжевата зона ще се правят допълнителни изследвания, а тези от червената няма да бъдат допускани у нас. Списъкът ще се обновява всяка седмица.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html