сряда, 1 май 2024 г.

Григор: Не съм далеч от нивото на най-добрите

Григор Димитров стартира участието си на „Уимбълдън“ с четирисетова победа над Фернандо Вердаско и така откри сезона си на трева с успех, след като травма в областта на кръста го принуди да се откаже от „Ролан Гарос“ и подготвителните надпревари.

След успеха над испанския ветеран хасковлията няма да има много време за почивка. Поради забавянето на програмата в първи кръг българинът ще излезе на корта за втория си мач още днес. Димитров и Александър Бублик ще се изправят един срещу друг в третия мач от програмата на корт №12. В единствения им мач до момента Бублик победи на 1/4-финал на турнира в Ченду през 2019-а след 5:7, 7:6(9), 7:6(3).
Победителят от този мач ще срещне в трети кръг спечелилия срещата между Хуберт Хуркач и Маркос Гирон, която е в програмата на корт №15.

„Всеки пък тук е изключително специално. Беше много странно през миналия юни, когато не бях в Лондон и съм много щастлив да се завърна с победа. Имах известни притеснения, защото за пръв път в кариерата си не изиграх никакви турнири преди „Уимбълдън“. Исках да усетя своите удари и движението си по корта, като имах известни проблеми с увереността. Доволен съм, че довърших срещата в четири сета, защото Вердаско е много опасен съперник и никога не бяхме играли един срещу друг на трева. Иска ми се започна да се представям по-постоянно и да си поставя съвсем нови приоритети и цели. Виждам, че не съм далеч от нивото на най-добрите и вярвам как тепърва може да ми се случат добри неща. Бих преосмислил случващото се в моята кариера, ако усетя, че не съм конкурентноспособен. Сега тялото ми е в перфектно състояние и знам по-добре от всякога какво да правя на корта, но е важно да планирам внимателно графика си и пътуванията към този момент“, оптимист е Димитров.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html