сряда, 1 май 2024 г.

Бойко Рашков прави избори

След като изчегърта къде каквото свари в МВР и назначи предани нему и на президента хора, служебният вицепремиер и вътрешен министър Бойко Рашков се сети, че основната задача на служебното правителство е провеждането на честни и демократични избори. И започна тази сутрин масова полицейска операция в цялата страна и дори в чужбина срещу изборната търговия.

„Готви се масов изборен туризъм и манипулиране на парламентарния вот. МВР работи по близо 100 сигнала за купуване на гласове на предстоящите избори“, предупреди Рашков. „Целта е да предприемем ответни действия по отношение на тези, които се подготвят да изкривят политическата картина у нас и да се постигнат нереални резултати в изборния ден и да не се отчете правилно гласа на всеки гражданин“, заяви притежателят на 19 имота.

Той се закани, че няма да се примири с тази уродлива политическа практика у нас да се продават и да се купуват гласове и че ще противодейства на тези опити с всички законови средства.

Рашков разкри, че в момента се работи по сигнал за секция в чужбина, където се подготвя фалшификация на предсрочните парламентарни избори.

„В момента се прави опит в една централноевропейска държава да съставят секция и там да гласуват български граждани, които не се намират на територията на тази страна. В контакт сме със съответните служби и ще предотвратим тези опити“, коментира още служебният министър на вътрешните работи.

Заместник главния секретар на МВР главен комисар Стоян Темелакиев обаче издаде, че става дума за Германия.

Стоян Темелакиев, снимка Интернет

Темелакиев обясни, че става въпрос за българин, който работи там, но не си е прекъснал контактите тук с оперативно интересни лица. „По информация на нашите партньори разбрахме, че направил фиктивни заявления с цел да се отвори секция там, в която да гласуват български граждани, заявили такова желание. Голяма част от тях, да не кажа всички не знаят, че ще гласуват в Германия“, каза главният комисар.

От МВР изтъкнаха, че се готви и изборен туризъм не само от Турция, но и от Македония.

„В Кюстендил един бивш министър на вътрешните работи е правил тези дни събиране с един бивш областен управител и с един излязъл в болнични – болен за работа, но не и за такива сбирки. Обсъждали са как да привлекат 15 хиляди македонци с българско гражданство, които да гласуват у нас“, информира Бойко Рашков.

Силовият министър в служебното правителство разкри още, че се работи по информация за изборен туризъм в доста населени места. От думите му стана ясно, че целта е на един адрес да се концентрират голям брой български граждани, които да гласуват на 11 юли.

Известен политик от миналото пък е засечен да организира купуването на гласове във Врачанско, Монтанско и Видинско.

„Те са показали на последните избори завиден в тази насока резултат. Става дума за купуване на гласове за една партия от известен етнос“, разкри още Рашков.

От МВР са разкрили нарушения и в две бургаски села. В мобилен телефон имало снимки на лични карти, засечена била комуникация, според която се предлагало 80 лева на глас, както и още 20 лева, ако цяло семейство гласува за конкретна партия.

В бургаския квартал Комлука лихвари пък обещавали да опростят частично дългове на длъжници, ако гласуват за конкретна партия

Според агенция ПИК МВР провежда безпрецедентна операция във връзка с изборите, която е в ход от днес в цялата страна. Със заповед 8121з-848/30.06.2021 г. на и.д. главния секретар на МВР Стоян Темелакиев, е разпоредено на всички полицейски структури в страната да започнат общонационална операция за времето от 01.07.2021 г. до 11.07.2021 г. За този период трябва да се привикат и профилактират в сградите на МВР всички формални и неформални лидери на всякакви общности, спортни клубове и други такива организации, които могат да генерират изборни гласове в подкрепа на т.нар партии на статуквото – ГЕРБ, ДПС и БСП.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html