вторник, 30 април 2024 г.

„Лудогорец“ брои близо 1 млн. евро за ганаец, подписа с пети нов (обновена)

„Лудогорец“ откупи от „Шалке 04“ трансферните права на Бернард Текпетей. Ганайският национал бе преотстъпен за срок от 2 години на десеткратния шампион. Предвид силното му представяне през миналия сезон в първенството и евротурнирите спортно техническият щаб на разградчани изяви желание Текпетей да стане собственост на клуба и да се разчита на него за по-дълъг период от време.

Бернард Текпетей дойде в „Лудогорец“ в началото на миналия сезон. Бившият футболист на „Падерборн“, „Фортуна“ (Дюселдорф) и „Шалке 04“ изигра 37 мача и отбеляза 4 гола във всички турнири, като помогна на „Лудогорец“ за спечелването на историческата десета поредна титла. „Щастлив съм, че ще продължа кариерата си в „Лудогорец“. Колективът е страхотен. Благодарен съм за доверието на треньорите и шефовете ми. Смятам, че тепърва ще изиграя най-силните си мачове“, заяви Текпетей. За правата му шампиони броиха близо 1 млн. евро.

По-късно „Лудогорец“ обяви трансфера и на суринамския национал с нидерландски паспорт Шакил Пинас. Днес защитникът мина успешно медицинските изследвания. Защитникът, който бе трансферна цел и на ЦСКА, е на 23 години и е юноша на „Фейенорд“, като е минал през школите на „АДО Ден Хааг“, „Алфенс Бойс“ и „Дордрехт“. Именно за последния той дебютира в мъжкия футбол през сезон 2016/17. След това прави трансфер в „АДО Ден Хаг“, където остава до края на миналия сезон и записва 75 мача и 6 гола. Пинас е младежки национал на Нидерландия, но от тази година защитава цветовете на родината на своите предци – Суринам. Има 4 срещи, в които е отбелязал два гола. Петото ново попълнение на разградчани може да играе като централен бранител, но и като ляв бек.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html