събота, 4 май 2024 г.

Запазват мярката 60/40 за бизнеса, ще я оптимизират

Гълъб Донев, сн. БНТ/Десислава Кулелиева

Премахване на мярката 60/40 няма да има, но тя ще бъде оптимизирана, обяви служебният министър на труда и социалната политика Гълъб Донев в началото на извънредно заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество, предаде Novini.bg.

„Това, което бих искал да изразя като общо впечатление от темите от дневния ред за днес е, че действително подкрепата за бизнеса, е наложително да продължи и след месец май 2021 г. чрез изплащане на средства на работодателите от засегнатите сектори, за да запазят заетостта на работниците и служителите си“, каза още Гълъб Донев.

По думите му това от своя страна налага приемането на промени в Постановление 151 на Министерския съвет от 2020 г.

Искам да отбележа, че предвид прекратяването на голяма част от противоепидемичните мерки, възстановяването на икономическата активност на фирмите, перспективите за растеж, както и тенденциите за намаляване на регистрираната безработица, се предвижда оптимизиране на мярката 60/40 от Постановление 151. В тази връзка днес на извънредното заседание ще обсъдим проекта за изменение и допълнение на Постановление 151 на Министерски съвет, сподели Гълъб Донев.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html