петък, 3 май 2024 г.

Пак мобилни пунктове за ваксинация в моловете на 26 и 27 юни

Мобилните пунктове за ваксинация срещу COVID-19, част от „зелените коридори“, които Столична община отваря, ще бъдат достъпни за гражданите и този уикенд. Te ще работят от 13:00 до 18:00 часа на 26 и 27 юни, а желаещите отново ще могат да избират между ваксините на Pfizer-BioNTech, Moderna, Janssen и Astra Zeneca. Мобилният имунизационен пункт в Paradise Center е позициониран на етаж 0, в близост до Централен Северен вход, а този в Serdika Center – на ниво 0, до клиентски асансьори. Имунизацията ще се извършва без предварителна регистрация.

Миналия уикенд общо 345 човека се ваксинираха в мобилните пунктове в двата търговски центъра. Ваксинираните в Serdika Center са 159 човека, а тези в Paradise Center – 186. Ваксинационният пункт в Paradise Center е и водач по брой ваксинирани сред всички мобилни пунктове в столицата за неделя, 20 юни.

С инициативата за откриване на двата мобилни имунизационни пункта търговските центрове подкрепят усилията на имунизационната кампания в град София. Лекарските екипи и ваксините са осигурени от Столичното РЗИ и Столичната община, а организацията на място се извършва от екипи на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ на Столична община.

Кампанията за откриване на имунизационни центрове в Paradise Center и Serdika Center е в продължение на усилията и инициативите от страна на търговските центрове в борбата с разпространението на COVID-19. В обектите се спазват строго всички установени международни стандарти за безопасност и се прилагат редица мерки за сигурност с доказана ефективност – задължително носене на маски, регулярна дезинфекция на общите части, засилена охрана, информационна кампания на място, маркировка за спазване на дистанция и много други.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html