събота, 4 май 2024 г.

Любо Ганев: Пранди остава

Силвано Пранди ще продължи да води мъжкия национален отбор по волейбол и след слабото представяне в Лигата на нациите. „Към настоящия момент мисля, че тази тема не стои на дневен ред. Не сме говорили с колегите от управителния съвет. Няма такава нагласа.“ България остана на предпоследното 15-о място в надпреварата в Римини. Отборът загуби 13 от 15-те си мача, като завърши вероятно най-слабия си сезон в турнира с шест поредни поражения. „Тези момчета по ред обстоятелства не успяха да покажат това, на което са способни. Отборът остана без опитен състезател след четвъртия-петия мач заради контузиите на Цветан Соколов, Алекс Грозданов и Мартин Атанасов“, посочи пред dnevnik.bg Ганев.

„Ясно е, че това не са възможностите на отбора. Психически ще ги вдигнем, въпросът е да се вдигнат и технически, да се правят по-малко индивидуални грешки. В Лигата на нациите нямаше какво повече да направят“, заяви още председателят на федерацията. Той подкрепи Пранди, като каза, че „накрая в мача играят състезателите, а не треньорът“ и че не е видял грешки в тактиката.
Заради промените този сезон няма да има изпадащи отбори и България запазва мястото си в Лигата на нациите и за догодина.

Ганев каза, че погледите са насочени към европейското първенство през септември, а надеждите са, че за него в състава ще се върнат част от опитните волейболисти. „Целта е минимум влизане в шестицата и максимум – в четворката. Това важи и за жените, и за мъжете“, добави той.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html