четвъртък, 2 май 2024 г.

Нова петиция с апел: Безос, остани си в космоса!

Следващият месец Илон Мъск технически ще стане най-богатият човек на Земята, когато неговият космически съперник и действително най-богатият човек на Земята, Джеф Безос, ще се разходи в космоса при първия полет на Blue Origin в света, планиран за 20 юли. Кой ще спечели състезанието?

Както „Антени“ писа, шеговитата петиция  с апел към Джеф Безос да купи и да изяде платното на Леонардо да Винчи „Мона Лиза“, събра стотици хиляди подписи. Идеята на нейния автор бе, че неговият конкурент в класацията за първо място в света по богатство и обиколка на космоса със собствен транспорт – Мъск, не се е сетил за Мона Лиза.

Сега набира скорост нова петиция, която призовава собственика на „Амазон“ да не се връща. Идеите на Безос за комерсиализиране на космоса и изнасяне на мръсните производства на близките планети, очевидно са предизвикали доста негативни реакции срещу амбициозния милиардер. „Blue Origin“ потвърди, че Безос и брат му Марк ще пътуват с първия полет с екипаж на новата капсула на компанията, „Shepard“. Компанията продава на търг третото място и този билет вече е на стойност 2,8 милиона долара с близо 6000 участници от 143 държави.

Желанието на подписалите апела е Джеф Безос да се рее с брат си в космоса завинаги. В сценария на майтапчиите е интригата между Безос и мистериозния притежател на билет.  „Джеф Безос всъщност е Лекс Лутор, преоблечен като предполагаем собственик на супер успешен онлайн магазин за търговия на дребно в космоса. Всъщност обаче той е зъл властелин, който е идеалният претендент за глобалното господство“, се казва в петицията.

По-нататък се казва, че Безос е работил с рицарите тамплиери и свободните зидари, за да контролира света. „Той спи в едно и също легло с вярващите в плоската Земя. Да остане в космоса е единственият шанс за хората, преди да активират 5G микрочиповете и да изпълнят задачата си за масово поглъщане, продължават сценаристите.

„В 10-минутния полет на 20 юли екипажът ще се ускори до над 3Gs, преди капсулата да се откачи. В този момент те могат да усетят последиците от безтегловността, преди да се върнат отново в земната атмосфера три минути по-късно. Пътниците ще кацнат в пустинята в Западен Тексас с помощта на парашут, където ще бъдат посрещнати от десантен екипаж.

Надеждата била, че петицията толкова ще натъжи Безос, че може би той ще промени курса на полета, насочвайки се към по-малко враждебна планета, където петициите все още не са измислени.

Преди 70 години състезанието в космоса беше между две нации и две различни политически системи.  Ставаше дума за надмощие и международна слава. Днес вече става въпрос за нещо съвсем различно – за глобализация, която се простира дори и в космоса. Това вече не е „друг свят“, а част от нашия свят – един огромен пазар на бъдещето с един господар.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html