събота, 4 май 2024 г.

Волейболистите след 13-ата загуба в Лигата на нациите: На европейското няма да е така

Националът Аспарух Аспарухов и съотборниците му бяха крайно разочаровани след загубата на България от Словения с 0:3 гейма в последния мач на националите от волейболната Лига на нациите в Римини. Тимът ни завърши в турнира с 13 поражения, в 10 от които въобще не взехме гейм. Предстои да стане ясно дали 73-годишният Силвано Пранди ще остане начело на отбора.

„Трябва да се подобрим във всички аспекти на играта, най-вече физически, тактически и технически. Трябва да подобрим изпълнението на нещата, които се изискват от нас, и да покажем едно друго лице на европейското. Смятам, че ще го направим“, заяви посрещачът на Верона.
„Искам да благодаря на щаба, че ми се довериха и ми дадоха да играя толкова много мачове. Постарах се максимално да изиграя мачовете по най-правилния начин. Очевидно в доста мачове не успях. Затова сме обаче на игрището – да се учим, да се развиваме индивидуално и като отбор. Нашият треньор дава много на отбора, защото малко дават толкова много шанс на всички играчи. Благодаря му. Научи ни на много неща. Има безкрайно много опит. На тази възраст иска да ни учи всеки ден“, добави Аспарух.

„Турнирът е много труден за всички отбори. Изисква се изключително много енергия, три дена подред трябва да запазиш огъня в себе си, така че да спечелиш всички мачове. Не направихме добър турнир, но запазихме колектива си и не се разделихме за нито един момент. Много е трудно да не се раздели един отбор, който претърпява толкова много загуби. Борихме се докрай. Очевидно е, че нивото ни не беше подобаващо, но смятам, че ще се подобрим“, обобщи настроението в отбора Аспарухов.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html