четвъртък, 2 май 2024 г.

Модрич поведе Хърватия към 1/8-финал, Англия и Чехия също продължават

Англия, Хърватия и Чехия се класираха за осминафиналите на Евро 2020. В последния кръг от група D англичаните победиха у дома Чехия с 1:0, като Рахим Стърлинг в 12-ата минута вкара единствения гол на „Уембли“. „Трите лъва“ са първи в групата със 7 точки. Чехите са трети с 4, но също продължават напред в турнира.

В Глазгоу Хърватия срази Шотландия с 3:1 и завърши на втора позиция. Лука Модрич поведе тима към класиране на 1/8-финалите феноменалното си изпълнение в 62-ата минута. Преди почивката двата отбора си бяха разменили по едно попадение – Никола Влашич откри, а в края на полувремето Калъм Макгрегър изравни за шотландците. Иван Перишич сложи точка на спора в 77-ата минута. Шотландците останаха последни и отпадат.

Ясно е, че англичаните ще имат за съперник в Лондон втория в група F, в която са Франция, Германия, Португалия и Унгария. А хърватите ще играят в Копенхаген срещу втория от група Е, където са шведите, словаците, испанците и поляците.

Чехите ще играят с някой измежду Нидерландия, Испания, Словакия, Швеция или Полша. Развръзките в последните две групи предстоят.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html