четвъртък, 2 май 2024 г.

Режисьорът на сериала „Порталът“: Ако можех да се върна назад, бих променил много неща

Един от интригуващите български сериали, който отваря почти недокосвани теми от комунистическото минало на България, разказва за травмите, които онова време е нанесло на поколения българи. Сериалът „Порталът“ мина по БНТ с неочакван успех, а режисьорът Илиян Джевелков споделя интересни моменти от работата си по него пред Дир.бг. Интересният сценарий разказва за един наш съвременник, който се връща в миналото, през 80-те години, за да разбере една тайна, която не го оставя на мира.

Режисьорът споделя, че би се върнал много охотно в миналото, към изживяното: „Бих дал мило и драго да мога да видя родителите си млади, да видя себе си като дете, сестра ми, приятелите, всички неща, които са ми се случвали, трепетите… Не съм от хората, които сурово отсичат, че ако могат, не биха променили нищо в живота си. Ако можех, бих променил много неща, вероятно…“

Татяна Лолова с режисьора на снимачната площадка

Илиян Джевелков загубва баща си преди година, когато още работи по сценария на „Порталът“. Точно на рождения му ден си е отишъл.

Някъде преди 4 години сценаристът Матей Константинов дошъл в офиса на Илиян и му казва, че сънувал как пътува назад във времето. Явно сънят му е бил много ярък, защото не след дълго предложил да направим филм за пътешественик във времето, който се връща в 80-те, за да предотврати смъртта на баща си.

Мария Илиева се превъплъщава в Йорданка Христова

Актьорите са все известни лица. Интересна подробност е, че когато започват работа по кастинга, при срещата ни с великолепни актьори като Свежен Младенов, Радена Вълканова, Даниел Цочев, Дарин Ангелов те толкова харесали представянето им и измерението, което дават на персонажите си, че разширяват ролите им, доразвиват  образите им. Същото важи и за младата Лора Христова. Това е и едно от последните появявания на великолепната Татяна Лолова.

За радост на зрителите, краят е отворен и готов за второ начало.

 

Снимки: Мирамар филм

 

 

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html