четвъртък, 2 май 2024 г.

Георги Харизанов: Възможно да се стигне до нови избори

„В условията на демокрация нито едни избори не са излишни“. Това каза пред БНР Георги Харизанов, Център за дясна политика, директор на телевизия „Европа“. Според него служебното правителство е форма на президентска коалиция, която ще преизбере Румен Радев наесен. 

„Всяка претенция за служебно правителство – да организира изборите, не се припознава от министрите, те се изживяват като хора, които дълго ще управляват България“, смята анализаторът.

В предаването „12+3“ Харизанов допълни: „У партиите има свенливост да се идентифицират със служебното правителство. Това разграничаване леко ме озадачава. Каквито и хубави неща да извършат тези министри, позитивът няма да се прехвърли върху партиите, затова има и статика при подреждането на процентите в социологическите проучвания“.

Той изрази скептицизъм, че разместване на върха ще има: „Вече нищо не е същото… Очевадно е, че без широка подкрепа трудно ще се сглоби правителство. Управленска коалиция, която не включва големи парламентарни групи, е предварително обречена“.

Според Харизанов е възможно да се стигне до нови избори.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html