събота, 4 май 2024 г.

Пандев се сбогува с националния отбор на Северна Македония

Капитанът на Северна Македония Горан Пандев ще изиграе последния си мач за националния отбор по футбол тази вечер на Евро 2020. Нападателят обяви края на своята кариера за „рисовете“. Тази вечер комшиите срещат Нидерландия от 19.00 часа.

„Това е пикът на моята кариера. Мечтата ми беше да се представя добре на турнира. Мисля, че сега е най-добрият момент да се простя с националния тим“, сподели 37-годишният футболист на пресконференцията преди двубоя. Горан не изключи възможността да завърши кариерата си и на клубно ниво, след като изтече договорът му с „Дженоа“ в края на юни. Северна Македония няма шансове да продължи в елиминациите на континенталния турнир.

Пандев носи екипа на националния тим от 2001 г. В 121 мача той е вкарал 38 гола. Той вкара 12-ия гол на Евро 2020, поразявайки вратата на Австрия. „Някой попита защо тук играе малката бивша югославска република? Сега всички знаят: Горан Пандев изпълни своя дълг и вкара първия си гол на европейското първенство!“, изригнаха след мача на 13 юни европейските медии.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html