събота, 4 май 2024 г.

Равенство закопа Испания и Полша

Испания и Полша завършиха 1:1 на стадион „Ла Картуха“ в Севиля. Преди последния трети кръг те заемат последните 2 места в своята Група Е.
В 25-ата минута Алваро Мората откри, а Роберт Левандовски оформи крайния резултат в 54-ата. Само 120 секунди след изравнителното попадение Жерард Морено пропусна от бялата точка. Срещата беше много важна и за двата отбора, които разочароваха в първите си мачове. „Ла Фурия“ направи нулево реми с Швеция, докато „Дружина полска“ отстъпи на Словакия с 1:2. Това равенство означава, че Испания и Полша ще трябва да гонят задължителни победи в последния трети кръг, за да преодолеят груповата фаза.

Иберийците продължават добрата си серия от 15 поредни двубоя без домакинско поражение, докато поляците не познават вкуса на успеха вече пети последователен мач.
Очаквано селекционерът на Испания Луис Енрике не бе особено щастлив след равенството. Той призна, че е очаквал тимът му да има по-голямо игрово превъзходство и да създаде повече голови положения. Освен това не скри разочарованието си от пропуснатата дузпа, която можеше да донесе трите точки на неговия тим. „В момента желанието ми е да изгледам отново мача и да го анализирам в дълбочина, тъй като в момента емоциите надделяват. Може би бяхме по-добри, но не достатъчно. Полша ми хареса. Те нямаха много положения, но ни наказаха чрез Левандовски. Опитахме да измъкнем победата, показахме желание, но за съжаление пропуснахме и дузпа в ключов момент. Надявах се да имаме по-голямо превъзходство и да създадем повече положения. Понякога резултатът лъже, особено, когато не е позитивен. Затова за всеки треньор е много важно да анализира внимателно всеки мач“, заяви Енрике.

„В последния мач ще играем за победа, без съмнение. Равенството не ни устройва и ще търсим победата. Моята работа като треньор е да върна увереността на играчите и да им вдъхна позитивно настроение. Имаме четири дни да се подготвим и трябва да донесем радост на феновете ни, които го заслужават. В противен случай ще отпаднем”, допълни специалистът. „Мората направи много хубави неща, както и в първия мач. Отбеляза гол и може да се каже, че ролята на нападател му отива. Жалко, че не успя да направи повече Съперникът ни постави в трудна ситуация, от която не успяхме да излезем“, завърши наставникът.
За „Ла Фурия“ предстои много важен сблъсък със Словакия, а отборът на Пауло Соуса излиза срещу коравия отбор на Швеция.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html