събота, 4 май 2024 г.

България ще играе за титлата в Златната лига

Женският национален отбор на България ще играе на финал в Златната европейска лига, след като детронира шампиона в предишното издание на надпреварата Чехия с 3:0 (25:13, 25:23, 25:19) във втория полуфинал, изигран пред пълната с фенове зала „ОЗК Арена“ в Русе.

Съперник на нашите в мача за отличието е Хърватия. Финалът е утре от 20:00 часа. За бронза Чехия ще се изправи срещу Испания.

Българките продължават да нямат загубен гейм в турнира. Днес и в трите части волейболистките ни категорично надиграха съперника. Елица Василева отбеляза 15 точки, а с 11 се отчете Христина Вучкова. Ева Худанова беше най-резултатна за чехкините с 11 точки.

„Мачът не беше никак лек, но е хубаво, че постигнахме чиста победа, дано да бъде и така на финала. Феновете бяха невероятни, не спираха да ни подкрепят. Това със сигурност ни помогна“, каза капитанът Василева.

„Трябва да поздравя момичетата и феновете. Бяха невероятни. Атмосферата, която феновете създаваха, много ни помогна. Направихме някои леки грешки, но съм доволен от победата. Хърватия е силен тим, но искаме да спечелим финала„, заяви треньорът Иван Петков.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html