събота, 4 май 2024 г.

Политолог: Служебният кабинет бори ГЕРБ, не прави нищо друго

Михаил Кръстев, политолог, кадър Нова телевизия

„Служебният кабинет се справя изключително добре като основен опонент на бившите управляващи от ГЕРБ. Справя се изключително добре в тази роля, но не и в ролята на служебен кабинет”, смята политическият анализатор Михаил Кръстев.

В интервю за Нова телевизия Кръстев даде и пример с Централната избирателна комисия (ЦИК). „Остава усещането, че новият състав на ЦИК е оставен сам в спорове с една компания за осигуряване на машините за гласуване”, каза той. Според него реална ревизия и реална промяна в управлението на държавата няма.

„През последния месец наблюдаваме изключване на политическите партии от дебата. Той в момента се води от служебния кабинет и бившите управляващи от ГЕРБ. Останалите партии не търпят негативите”, коментира Михаил Кръстев.

Той се спря и на странното поведение на Слави Трифонов. „Не може интервю на един политически лидер да се превръща в новина, че е дадено. Слави Трифонов желае да участва във формат, познат от шоуто му. Той иска симпатизантите му да задават въпроси, но да не участва реално в дебатите. Това може да носи дивиденти за „Има такъв народ“, но ние не чуваме програма и идеи за участие във властта. Не може новината в медиите да е, че Слави Трифонов се появил някъде“, каза той.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html