събота, 4 май 2024 г.

Чехия изправи Хърватия до стената

Хърватия стигна само до точка срещу Чехия на „Хемпдън Парк“. Двата тима направиха 1:1 в мач помежду си от група „D“ на Евро 2020. Така тимът на Златко Далич ще трябва да разчита на чудо в последния кръг, за да продължи на 1/8-финалите. Чехите вече са там с единия крак, след като в първия си мач от групата спечелиха с 2:0 срещу Шотландия.

Двата отбори си размениха по едно полувреме и логично срещата не излъчи победител. Чехите започнаха по-силно и още във втората минута Вида блокира удар на Цуфал. В четвъртата шанс се разкри и пред Сучек, но топката излезе в аут.

Хърватите отговориха с безопасни удари на Ребич и Перишич. Така се стигна до 34-ата минута, когато Ловрен удари Шик с лакът в лицето при единоборство в наказателното поле. Първоначално реакция не последва и дори на чешкия нападател бе оказана медицинска помощ, когато все пак съдията – Дел Серо Гранде прегледа ситуацията и отсъди дузпа.

От 11–те метра Шик отбеляза третия си гол от началото на първенството, с което поведе еднолично при голмайсторите.

Хърватите отговориха сравнително бързо и 120 секунди след началото на второто полувреме изравниха. Перишич проби по лявото крило и с хубав удар в обратния ъгъл не остави шансове на вратаря – Вацлик.

До края по-скоро и двата отбора гледаха да не загубят мача, отколкото да търсят победата. Малко по-активни бяха хърватите, но влезлите като резерви Влашич и Петкович не успяха в две ситуации.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html