петък, 3 май 2024 г.

Оперират сърцето на Ериксен

Датският национал Кристиан Ериксен, който получи сърдечен арест по време на европейското, се е съгласил да претърпи операция на сърцето. На него ще му бъде поставен имплантируем кардиовертер – дефибрилатор, съобщиха от пресслужбата на датския национален отбор. Устройството действа при аритмии и евентуални сърдечни арести. То се вкарва през артерия, операцията е почти безкръвна. С подобно устройство на терена се върна нидерландският национал Дани Блинд, но още е рано да се говори дали Ериксен ще го последва.

„След като Кристиан премина различни изследвания на сърцето, бе решено, че трябва да му поставен дефибрилатор. Това устройство е необходимо след сърдечен удар поради смущения на пулса“, се казва в изявление на датското управляващо звено в Туитър. То не даде подробности относно потенциалните последствия за бъдещата кариера на 29-годишния футболист на „Интер“.
Ериксен „е приел решението“ и то е било „потвърдено от местни и международни специалисти, които препоръчват същото лечение“. Играчи като нидерландеца Дейли Блинд също успяха да продължат кариерите си, след като получиха устройството, което контролира и регулира сърдечния ритъм.

Имплантът, който ще бъде поставен на Кристиан Ериксен, е малко устройство, което може да лекува хора, чиито сърдечен ритъм е извън строя. Той изпраща електрически импулси за регулиране на сърдечния ритъм, тъй като това може да бъде опасно и да причини нов сърдечен арест.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html