събота, 4 май 2024 г.

Шампионът ни в конния спорт повежда България в Купата на нациите

Изключителен награден фонд са осигурили организаторите за предстоящата Купа на нациите и Световна купа по конен спорт на КСБ „Ген. Крум Лекарски“ в Божурище между 17 и 20 юни.

Общата наградна сума е 139 600 евро, а бюджетът за 4-дневното събитие достигна 470 000 лева. За първи път състезанието, на което сме домакини за Купата на нациите се провежда с категория 3 звезди, а това стана възможно с осигуряването на награден фонд от 75 000 евро. За индивидуалната Световна купа наградният фонд възлиза на 51 100 евро.

Българският лагер очаква в приповдигнато настроение надпреварата на родна земя след успеха на най-добрият ни състезател по конен спорт Ангел Няголов на Световната купа в Атина, където националът триумфира. Сега надеждите са отново за добро представяне на състезателите ни, както в индивидуалната надпревара, така и в отборната Купа на нациите. Там отборът ни ще бъде в състав Ангел Няголов, Ивайло Бонев, Антон Дацински и Руслан Петков и ще се конкурира със съставите на Гърция, Турция, Румъния, Италия и Унгария. Като цяло представители на 11 държави ще се представят пред българската публика в Божурище. При децата – 13/14 години също ще имаме отбор в състав Елиза Чолакова, Екатерина Гайдарова, Даная Велинова и Мими Николова.

Шеф-екипът на българския отбор Тодор Шейтанов също потвърди сериозните амбиции на нашите състезатели. Заместник председателят на федерацията ни по конен спорт Крум Рашков разкри, че се очакват около 160 участници, както и множество ВИП гости.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html