събота, 4 май 2024 г.

Зоран Заев идва в София, ще се срещне с президента и служебния премиер

Премиерът на Северна Македония Зоран Заев заяви, че си пожелава на 22 юни да няма вето от страна на София и Съветът по общи въпроси на ЕС да излезе с решение за официален старт на преговорите. Ако все пак не се стигне до решение, поне може да приключат дискусиите и да се чака политическо правителство в България. Това каза  Заев в интервю за агенция МИА по време на срещата на върха на НАТО в Брюксел.

Премиерът Зоран Заев, снимка Интернет

„На 11 юли имат избори (в България, б.р.), след което ще се сформира политическо правителство, което ще продължи и в крайна сметка ще намери решение. Това може да бъде направено и през септември, октомври или декември тази година. Важно е гражданите да са наясно с реалността, а тя е, че наистина не сме далече, нито проблемът е нещо особено. Аз често казвам, че е смешен, но проблемът е, че няма парламент и няма политическо правителство, затова е проблем вземането на решение”, подчерта премиерът.

Той обяви, че в рамките на тези усилия до края на тази седмица ще посети София.

Ако не бъде постигнато решение, ще бъде направена стъпка, благодарение на която ще се намери решение с политическото правителство.

„До края на тази седмица ще направим официално посещение в София, където с президента Радев, с премиера Стефан Янев и с техните министри ще седнем и ще разгледаме всички подробности”, допълни Заев.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html