събота, 4 май 2024 г.

Сираков: Само Диксън иска акциите, други няма

Собственикът на „Левски“ Наско Сираков обяви, че очаква в следващите дни да види конкретни гаранции от Джо Диксън и американска банкова институция, за да се осъществи сделката с инвеститора. Първият човек в клуба говори преди старта на подготовката на „сините“ за новия сезон.

„В сряда може би ще имаме 100% гаранции, не вярвам американска банкова институция да раздава подобни документи така. Това ми дава надежда. Той е запознат през тези 6 месеца с цялостната картинка в клуба. Затова изявихме желание и бяхме вкарани в плана за концесии през тази година. Не вярвам институция в България, която и да е тя, да откаже подобна инвестиция“, сподели Сираков.

„Това е единственият човек, който е изявил желание да откупи акциите. Ако бяха няколко, да избирам… Но е единственият“, каза още мажоритарният акционер. „Тези пари, които ще дойдат първоначално, ще ни помогнат да изчистим голяма част от старите задължения, да започнем сезона и да направим селекция“, каза още той.

„Срещал съм се Мъри няколко пъти. Станимир Стоилов е готов да се завърне в „Левски“, ако се случат нещата и се подпише този договор. Най-нормалното нещо е да иска да има ясен хоризонт пред отбора. Не съм загубил надежда, че нещата ще се случат. Ако това стане имаме готовност за селекция и за треньор. Имаме и план „Б“. При всички положения той се свързва със стягане на коланите и лишения. По никакъв начин няма да го причиня и на себе си, да се стигне до ситуации да лъжем футболисти, хората от администрацията, треньорите в школата. В близките 10 дни ще имаме подписани един или два нови спонсорски договори. Те обаче няма да бъдат като план „А“. Живко Атанасов е пуснал писмо до клуба, че си прекратява договора. Това е неговото право, както и на всички останали футболисти. В интерес на истината аз не успях да им благодаря, тъй като те играха целия пролетен полусезон без да получават заплати. Затова и всеки може да реши какво е неговото бъдеще“, каза още Сираков.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html