събота, 27 април 2024 г.

Иван Сунгарски ще демаскира ДБ и ИСМВ като десни партии

Иван Сунгарски, бивш депутат от СДС и бивш председател на СДС-София област, ще бъде втори в столичния 24 МИР в листата на Националното обединение на десницата, каза той за anteni.bg.

В обединението влизат КОД на бившия здравен министър в кабинета „Борисов“-3 Петър Москов, БЗНС с председател бившият военен министър в същия кабинет Николай Ненчев и Български демократичен форум с председател Жаклин Толева. Сунгарски ще бъде втори след д-р Москов.

„Участието ни е по-скоро на олимпийския принцип, каза Сунгарски. Негово житейско правило било „ако не можеш да помогнеш, поне не пречи“. Но в случая той искал да попречи на „Демократична България и „Изправи се! Мутри вън!“, да ги демаскира като десни, за каквито се представят, като им отнеме някой и друг глас.

„Уважавам много майката на Петър Москов, живеехме през една къща. А Жаклин Толева ми бе съветник, когато в 38-то НС бях председател на комисията по човешки права и вероизповедания“, каза още Иван Сунгарски.

Майката на Петър Москов – Емма Москова – бе министър на културата в правителството на Иван Костов (1997-2001 г.).

Сунгарски е работил 20 години като автодиагностик, комплексен бригадир и началник на сервиз в Мототехника в София.

Депутат от СДС в 37-то и 38-то народно събрание. Председател на парламентарната комисия по правата на човека, вероизповеданията и по жалбите и петициите на гражданите. Беше и председател на Национално движение „Екогласност“.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html