понеделник, 29 април 2024 г.

Грациите в Москва преди олимпиадата

Катрин Тасева и Боряна Калейн ще загреят за олимпийските игри в Токио със състезание в Москва. „Продължаваме с подготовката за олимпиадата, остана много малко време. Имаме едно състезание в Москва, не съм сигурна дали ще участваме в Минск. Заминаваме по-рано за Токио. Там ще имаме лагер и общо взето предстоят два тежки месеца“, сподели Тасева след европейското първенство по художествена гимнастика във Варна. За нея Игрите ще са последното състезание в кариерата й.

Трикратната световна шампионка Мария Петрова пък заяви, че е изключително доволна от представянето на българките, както и от организацията и провеждането на европейското. Петровa е президент на техническия комитет по художествена гимнастика в Европейската гимнастика (ЕГ) и беше главен съдия на шампионата.

Тя изказа суперлативи за ансамбъла на България за жени, който взе злато и сребро във финалите на отделните уреди. „Всички имаме големи очаквания след тези медали, които печелим. Момичетата се готвят много усилено“, каза Петрова. Следващото европейско ще бъде в Израел през 2022 г.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html