събота, 4 май 2024 г.

Джокович прегърна 19-а титла от Големия шлем

Новак Джокович спечели „Ролан Гарос“! Световният №1, който в полуфиналите детронира Рафаел Надал, направи впечатляващ обрат с 6:7 (6), 2:6, 6:3, 6:2, 6:4 срещу Стефанос Циципас. Сърбинът беше изправен пред опасността да загуби за пет пъти на финал в Париж, след като рано изостана с 0-2 сета. В крайна сметка той съумя да се събере, повиши нивото на играта си и пречупи своя съперник.

Така Ноле има вече 19 трофея от Големия шлем, само с един по-малко от големите му съперници Рафаел Надал и Роджър Федерер.

Титлата е втора за сърбина в Париж след тази от 2016 г. Той става първият тенисист в Оупън ерата, който печели поне по два пъти всеки един от Шлемовете. В кариерата си Джокович има девет титли от Australian Open, пет от „Уимбълдън“ и три на US Open.

Освен това продължава да се представя впечатляващо през 2021 г., след като през февруари триумфира в Мелбърн.

„Чувството да играем пред толкова много зрители беше наистина прекрасно. Най-големите благодарности са за моя екип – треньорът ми и моят физиотерапевт, които ми помогнаха след полуфинала. Това беше физическо и ментално изпитание. Това е едно от най-ценните постижения в моята кариера. Беше важно да остана верен на себе си, това е сбъдване на една мечта“, каза Джокович след двубоя.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html