събота, 4 май 2024 г.

Томислав Дончев: Или Митов, или Борисов ще са кандидати за премиер от ГЕРБ

Даниел Митов, който бе кандидат-премиер на ГЕРБ в краткосрочното 45-то НС, е възможно отново да бъде номинацията на партията за този пост. Но има вероятност това да бъде и самият Бойко Борисов, всичко зависело от куп фактори. ГЕРБ разполага с голям човешки ресурс и за всяка всяка министерска позиция, дори и за премиер, има повече от един възможен кандидат. Това заяви в ефира на „Здравей, България” заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев и бивш дългогодишен вице на Борисов.

Томислав Дончев. Снимка: БГНЕС

В момента никоя политическа сила не иска да работи с друга, това е „атомизация на политическия живот“, смята Дончев. Той бе категоричен, че ГЕРБ не е в изолация.

„Объркан е модусът на правене на политика. Целта за участие в изборите е програмата ти да бъде реализирана. В момента наблюдаваме друг жанр, където политическите представители се състезават кой най-много ще се накара на другите. В годините назад многократно са ни зачертавали и зачерквали”, припомни зам. председателят на ГЕРБ.

„Аз не мисля, че САЩ са насочили съмненията си към Борисов, за това, че е корумпиран от Васил Божков. Ако ставаше дума за Борисов, щеше да го пише директно. Останалите коментирани са политически лидери от по-малка височина. Може би затова не се и споменават имената им”, заяви Дончев за американските санкции по закона „Магнитнски”.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html