събота, 4 май 2024 г.

Пропадането на волейболистите продължава

Тежката серия на мъжкия национален отбор по волейбол продължи със загуба от Бразилия в Лигата на нациите. Тимът на Силвано Пранди отстъпи с 0:3 (-16, -22, -12) на олимпийския шампион. В отбора отново имаше много промени спрямо титулярния състав, като българите допуснаха много грешки в играта си – най-вече на посрещане и от начален удар. Това е седма загуба от осем мача за България в комерсиалния турнир. Националите са 14-и от 16 отбора, докато бразилците изскочиха временно на първо място. Днес „лъвовете“ излизат в Римини срещу друг опашкар – Нидерландия.

Частичен повод за радост имаше националът ни Денис Карягин, който след мача с Бразилия бе официално представен като ново попълнение на италианския „Веро Волей“ (Монца). 18-годишният посрещач, който игра за „Нефтохимик“ (Бургас) в последните три сезона, за първи път ще играе в чужбина и то в толкова силен отбор. „Монца“ завърши на четвърто място в италианската Суперлига през миналия сезон и през следващия ще играе в турнира за Купата на CEV.

„Денис е много талантлив играч. Той има отлични физически и технически качества, но преди всичко се учи много бързо, като се адаптира веднага към нивото, където се намира. Въпреки, че вече е част от мъжкия национален отбор на България, с който се състезава в Лигата на нациите, той има значителни възможности за израстване. Сигурни сме, че той ще може да израстване и да подобрява играта си, поставяйки се в услуга на отбора в такова трудно първенство като италианското“, заяви спортният директор на Монца Клаудио Бонати.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html