петък, 3 май 2024 г.

БОЕЦ блокира всички входове на Съдебната палата

След палатковия лагер пред Съдебната палата и подновените масови протести от миналата седмица на различни формации и организации, днес недоволните от главния прокурор Иван Гешев отново се събират в центъра на София. В 8.30 часа гражданско движение БОЕЦ започва ежедневна блокада на всички входове на Съдебната палата под надслов „Гешев вън!“

Снимка Дарик нюз

От БОЕЦ твърдят, че блокадата няма да пречи на гражданите и на институциите. Целта им е да не допуснат главния прокурор да влезе в сградата.

Блокадата е подкрепена от „Демократична България“, Инициатива „Правосъдие за всеки“ и други формации, твърдят от „БОЕЦ“.

Малко преди 8.30 ч  около 50 човека застанаха пред централния вход на Съдебната палата в София. Символичната блокада иска оставката на главния прокурор Иван Гешев.

Лидерът на гражданско сдружение „Боец“ Георги Георгиев обяви, че Гешев няма да бъде допуснат в съдебната палата. Работата на съдилищата няма да бъде спирана и всички останали ще бъдат допускани.

Блокадата започна още преди отварянето на палатата, малко преди 8.30часа. Половин час по-късно няколко човека застанаха и на още един от петте работещи входа на сградата.

На барикадата има представители на „Правосъдие за всеки“ и Демократична България.

Междувременно започна и подписка с искане за оставката на Гешев.

Палатките пред сградата остават. Движението не е блокирано.

„Правосъдие за всеки“ пък ще протестира в 19 ч.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html